Contact Vakantiespeeldagen Bedum menu sluiten

Vakantiespeeldagen 2021

16 augustus - 19 augustus, Bedum
Voorpret? Kijk terug naar 2020

Veelgestelde vragen

Hieronder een lijst met enkele veelgestelde vragen. Als u een vraag heeft die hier ontbreekt kunt u altijd een mail sturen naar werkgroep@vakantiespeeldagen.nl

Vanwege corona zijn sommige van de veelgestelde vragen niet meer relevant en daarom tijdelijk doorgestreept.

Moet ik mijn kinderen hier voor opgeven en waar kan dat?

Uw kind(eren) dienen opgegeven te worden bij één van de leden van de organisatie in de hockeykantine. Dat kan tijdens de voorbereidingsweek (wel zo makkelijk) of op één van de dagen zelf.

Waarom is er geen kleine veld dit jaar?

Wegens COVID-19 willen en kunnen we zo weinig mogelijk ouders/verzorgers op het veld ontvangen en verwelkomen. Dit is één van de redenen dat er dit jaar géén kleine veld is en we de kleinste kinderen hebben uigesloten van deelname. Kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom om te komen bouwen op het tussen- en grote veld.

Op welk veld passen mijn kinderen?

Zie hier.

Waar is de apenkooi?

De apenkooi is in het kleine gedeelte van de sporthal. Te bereiken via de zij-ingang aan de voorkant van het gebouw.

Hoelaat en waar kan ik mijn kinderen ophalen?

De kleine veld kinderen om 13:00 bij de apenkooi. De kinderen kunnen op maan- tot en met woensdag om 14:00 uur opgehaald worden bij de fietsen. Donderdag om 14.00 uur bij het zwembad of om 12.00 uur bij de fietsen als uw kind niet gaat zwemmen.

Moet ik mee als mijn kind gaat zwemmen?

Als uw kind(eren) niet in het bezit zijn van een zwemdiploma dan is het verplicht dat er iemand mee gaat zwemmen. Ook is het verplicht om dan zwembandjes te dragen!

In het zwembad is het bad personeel en 2 mensen van de Vakantiespeeldagen aanwezig. Als uw kind geen zwemdiploma heeft mag hij niet zwemmen. Ook is het niet de bedoeling dat ouders kinderen begeleiden in het zwembad

Waar kan ik mijn kind ophalen als hij niet gaat zwemmen?

De kleine veld kinderen kunnen na de prijsuitreiking mee naar huis om 10:30 uur. De kinderen die niet gaan zwemmen kunnen opgehaald worden om 12.00 uur bij de fietsen.

Kan ik nog wat hout langsbrengen?

Als VSD zijn we altijd blij met extra hout. Mocht je nog iets hebben liggen en dat langs wil brengen meld je dan bij de werkgroep. (werkgroep@vakantiespeeldagen.nl) Zo kunnen wij zorgen dat het eerlijk over de kinderen verdeeld wordt.

Is het nodig dat ik mijn kind eten en drinken meegeef?

Elke dag geven wij de kinderen één keer wat te eten. Maandag een appel, dinsdag een frikandel, woensdag een banaan en donderdag een ijsje. Daarnaast verkopen we zakjes snoep, koeken en chips. Drinken (ranja of water) is voor kinderen gratis te verkrijgen aan de bar. Dus of het nodig is om eten of drinken mee te geven laten wij aan u over.

Wat voor gereedschap kan ik mijn kind meegeven?

Kinderen kunnen aan de slag met hamers, zagen en begeleiding van vrijwilligers. Elektrisch gereedschap is niet toegestaan. Spijkers regelen wij. Zorg er wel voor dat eigen gereedschap van naam is voorzien, zo raakt er minder snel iets kwijt.

Heeft mijn kind hulp nodig bij het bouwen?

Elk jaar worden wij geholpen door vele vrijwilligers die over de velden verdeeld worden. Deze vrijwilligers zijn er om uw kinderen te helpen bij het bouwen van een mooie hut. Wij snappen dat de handen kunnen gaan jeuken, maar omdat het een kinderfeestje is hopen we toch dat het bouwen overgelaten wordt aan de kinderen.

Hebben jullie ook gevonden voorwerpen?

Alle onbeheerde spullen die wij aan het eind van de dag vinden (of naar ons toe worden gebracht) bewaren wij bij de bar. Na de Vakantiespeeldagen zullen deze voor enige tijd in de sporthal te vinden zijn.

Wanneer is de prijsuitreiking?

Nader te bepalen.

De prijsuitreiking van het kleine veld is om 10:00 uur in de sporthal. De prijsuitreikingen van het tussen- en grote veld vind plaats op onze spetterende slotavond om 19:00 uur!  De prijsuitreiking zal dit jaar plaatsvinden op de donderdagavond om 19.00 uur in de sporthal.

Ik zag iets dat wel leuk was en jullie gooien het vast weg, mag ik..?

Als u interesse heeft in het hout dat gebruikt is om mee te bouwen (pallets etc.) kunt u dit aangeven en in overleg op donderdagmiddag tijdens de sloop zelf op komen halen. Als er andere dingen zijn die uw aandacht trokken waarvan u denkt dat wij het weggooien; vragen staat altijd vrij!

Is het nodig om mijn kind verf mee te geven?

Verf op waterbasis zullen wij beschikbaar hebben voor de kinderen vanaf woensdag. Er mag GEEN gebruik worden gemaakt van spuitverf of lakverf in verband met vervuiling.

Kan ik nog ergens bij helpen?

Graag! Elk jaar eten de kinderen op woensdag pannenkoeken. Hiervoor willen wij ouders vragen deze voor ons te bakken omdat wij daar zelf geen tijd voor hebben. De ingrediënten kunt u bij ons afhalen en wij zouden ze graag opgerold geleverd krijgen op woensdag 30 augustus vóór 11 uur in de hockeykantine.

Hoe oud moet je zijn om mee te doen aan de musical?

Alle kinderen mogen mee doen aan onze musical. De kinderen van het kleine veld oefenen dagelijks voor hun lied die ze mogen uitvoeren tijdens de musical. Voor het tussen- en grote veld is het per opgave.

Hoe kan mijn kind zich opgeven voor de musical?

Om mee te doen aan de musical moet hij/zij aanwezig zijn bij de eerste oefensessie op maandag 19 augustus om 13:15 in de sporthal.

Wanneer wordt er geoefend voor de musical?

Er wordt op maan-, dins-, woensdag geoefend in de sporthal van 13:15-14:00 uur. De kinderen die meedoen van het tussenveld kunnen dan om 14:00 uur opgehaald worden in de sporthal. Op donderdag is er van 13:30-15:00 uur een generale repetitie in de sporthal.