Contact Vakantiespeeldagen Bedum menu sluiten

Informatie

Praktisch

Data & tijden

De Vakantiespeeldagen 2024 zijn ook dit jaar weer in de laatste week van de zomervakantie van de basisscholen. Dit jaar is dat van 26 t/m 29 augustus. Op het kleine veld dagelijks van 09.00 tot 13.00. Op het tussen- en grote veld dagelijks van 09:00 tot 14:00 uur. Op sommige avonden zijn er ook activiteiten waar aan deelgenomen kan worden. Deze informatie komt later in het programmaboekje en op onze website te staan. Zie hier het VSD Programmaboekje VSD 2023 Beestenboel.

 

.

Locatie

De locatie van de Vakantiespeeldagen is het grasveld tussen het treinspoor en het hockeyveld, achter de sporthal de Beemden.

Toegangsbewijzen

Toegangsbewijzen komen in de vorm van een polsbandje. De prijzen van de polsbandjes zijn voor de hele week of per dag respectievelijk;
€15,- voor de gehele week of €4,- per dag voor het kleine veld, tussenveld en het grote veld
Deze polsbandjes kunnen in de voorverkoop vanaf woensdag in de week voorafgaand aan VSD in de hockeykantine tussen 10.00 en 15.00 worden gekocht. Op vertoon van je polsbandje kun je direct doorlopen naar het VSD-veld, zonder weer in de rij bij de kassa te staan. Uiteraard is het ook mogelijk een polsbandje te kopen op maandagochtend (kans op wachtrij!) en kan je ook elke dag een dagkaart te kopen.

Verschillende velden

Niet elk kind kan en wil hetzelfde doen, daarom hebben we een veldindeling gemaakt op basis van de basisschoolgroepen waarin de kinderen zitten.

Kleine veld (groep 1 & 2)

Het kleine veld is voor de jongste kinderen. Zij die voor de eerste of tweede keer meedoen. Op dit veld is de meeste begeleiding aanwezig om de kinderen te helpen met alles wat er op een dag gebeuren kan. Het programma voor het kleine veld duurt van 09:00 tot 13:00 uur.

Tussenveld (groep 3 & 4)

Het tussenveld is het veld voor kinderen die al te zelfstandig zijn voor het kleine veld, maar nog niet de overstap willen maken naar het grote veld. Er is begeleiding aanwezig die de kinderen helpt met het bouwen van de hutten. Het programma van het tussenveld is van 09:00 tot 14:00 uur. 

Grote veld (groep 4 t/m 8)

Het grote veld is voor de oudste kinderen. De kinderen werken zelfstandig aan hun hut en mochten ze hulp nodig hebben dan zijn er voldoende vrijwilligers aanwezig die een handje kunnen helpen. De vrijwilligers letten daarnaast goed op de veiligheid van de kinderen en de hutten. Het programma van het grote veld is dagelijks van 09:00 tot 14:00 uur.

 

Niet gevonden wat u zocht? Kijk anders bij de veel gestelde vragen

 

Algemeen

Wat is VSD?

De Vakantiespeeldagen Bedum is een evenement voor alle kinderen van de basisscholen in de gemeente Bedum. Elk jaar in de laatste week van zomervakantie bouwen zo’n 350 kinderen aan het grootste huttendorp van de gemeente Het Hogeland. Naast het bouwen van hutten zijn er ook andere activiteiten zoals apenkooien, knutselen, sportinstuif, oefenen voor de musical en een kijkavond voor het hele dorp.

Om mee te kunnen doen met VSD kunt u een toegangsbewijs kopen op onze locatie in Bedum, waarover in de praktische informatie meer staat.

Wie zijn wij, VSD?

In opdracht van wat voorheen Stichting Welzijn Bedum heette organiseert de werkgroep van de Vakantiespeeldagen Bedum sinds 1989 dit evenement. Sinds 2019 zetten wij dit zelfstandig voort als Stichting Vakantiespeeldagen Bedum. De werkgroep bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers, die in wisselende samenstelling en aantallen elk jaar er een grandioze week van maakt. De werkgroep zorgt ervoor dat de nodige voorbereidingen getroffen worden, maar wordt tijdens de speelweek bijgestaan door ruim 50 vrijwilligers.

De werkgroep van 2024 bestaat uit:

Dirk-Jan Raven – Joke Sanders – Karin Wolfis – Sarina Wijkstra – Luca Dool – Wouter Mourits – Tom Bosma.