Contact Vakantiespeeldagen Bedum menu sluiten

Vakantiespeeldagen 2020

10 augustus - 13 augustus, Bedum
Voorpret? Kijk terug naar 2018

Informatie

Praktische informatie

Data & tijden

De Vakantiespeeldagen 2020 zijn ook dit jaar weer in de laatste week van de zomervakantie van de basisscholen. Dit jaar is dat van 10 t/m 13 augustus. Op het tussen- en grote veld dagelijks van 09:00 tot 14:00 uur. Op sommige avonden zijn er ook activiteiten waar aan deelgenomen kan worden. Het programmaboekje van 2020 is nog in de maak. Zie hier het VSD Programmaboekje 2019.

Locatie

De locatie van de Vakantiespeeldagen is het grasveld tussen het treinspoor en het hockeyveld, achter de sporthal de Beemden.

Toegangsbewijzen

Toegangsbewijzen komen in de vorm van een polsbandje. De prijzen van de polsbandjes zijn voor de hele week of per dag respectievelijk;
€12,- voor de gehele week of €3,50  per dag voor het tussenveld en het grote veld
Deze polsbandjes kunnen in de voorverkoop vanaf dinsdag in de week voorafgaand aan VSD in de hockeykantine op de website worden gekocht. Op vertoon van je polsbandje kun je direct doorlopen naar het VSD-veld, zonder weer in de rij bij de kassa te staan. Uiteraard is het ook mogelijk een polsbandje te kopen op maandagochtend (kans op wachtrij!) en kan je ook elke dag een dagkaart te kopen.

Verschillende velden

Niet elk kind kan en wil hetzelfde doen, daarom hebben we een veldindeling gemaakt op basis van de basisschoolgroepen waarin de kinderen zitten.

Tussenveld (groep 3 & 4)

Het tussenveld is het veld voor kinderen die al te zelfstandig zijn voor het kleine veld, maar nog niet de overstap willen maken naar het grote veld. Er is begeleiding aanwezig die de kinderen helpt met het bouwen van de hutten. Het programma van het tussenveld is 09:00 tot 14:00 uur. en is een mix van de programma’s van het kleine en het grote veld.

Grote veld (groep 4 t/m 8)

Het grote veld is voor de oudste kinderen. De kinderen werken zelfstandig aan hun hut en mochten ze hulp nodig hebben dan zijn er voldoende vrijwilligers aanwezig die een handje kunnen helpen. De vrijwilligers letten daarnaast goed op de veiligheid van de kinderen en de hutten. Het programma van het grote veld is dagelijks van 09:00 tot 14:00 uur.

Algemene informatie

Wat is VSD?

De Vakantiespeeldagen Bedum is een evenement voor alle kinderen van de basisscholen in de gemeente Bedum. Elk jaar in de laatste week van zomervakantie bouwen zo’n 350 kinderen aan het grootste huttendorp van de gemeente Bedum. Naast het bouwen van hutten zijn er ook andere activiteiten zoals apenkooien, knutselen, sportinstuif, oefenen voor de musical en een kijkavond voor het hele dorp.

Om mee te kunnen doen met VSD kunt u een toegangsbewijs kopen op onze locatie in Bedum website, waarover in de praktische informatie meer staat.

Wie zijn wij, VSD?

In opdracht van wat voorheen Stichting Welzijn Bedum heette organiseert de werkgroep van de Vakantiespeeldagen Bedum sinds 1989 dit evenement. Sinds 2019 zetten wij dit zelfstandig voort als Stichting Vakantiespeeldagen Bedum. De werkgroep bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers, die in wisselende samenstelling en aantallen elk jaar er een grandioze week van maakt. De werkgroep zorgt ervoor dat de nodige voorbereidingen getroffen worden, maar wordt tijdens dé speelweek bijgestaan door ruim 50 vrijwilligers.

De werkgroep van 2020 bestaat uit:

Dirk-Jan Raven – Floor Mourits  – Joke Sanders – Karin Wolfis – Kaj Raatjes – Lisa Berghuis – Tara Oosterhuis – Tom Bosma.