Contact Vakantiespeeldagen Bedum menu sluiten

Vakantiespeeldagen 2019

19 augustus - 22 augustus, Bedum
Het programma van 2019! Voorpret? Kijk terug naar 2018

Informatie

Praktische informatie

Data & tijden

De Vakantiespeeldagen 2019 zijn ook dit jaar weer in de laatste week van de zomervakantie van de basisscholen. Dit jaar is dat van 19 t/m 22 augustus. Op het kleine- en tussenveld dagelijks van 09:00 tot 13:00, op het grote veld gaan we door tot 15:00.  Op sommige avonden zijn er ook activiteiten waar aan deelgenomen kan worden. Zie hier het VSD Programmaboekje 2019.

Locatie

De locatie van de Vakantiespeeldagen is het grasveld tussen het treinspoor en het hockeyveld, achter de sporthal de Beemden.

Toegangsbewijzen

Toegangsbewijzen komen in de vorm van een polsbandje. De prijzen van de polsbandjes zijn voor de hele week of per dag respectievelijk;
€10,- of €3,- voor het Kleine veld
€12,- of €3,50 voor het Tussenveld en het Grote veld
Deze polsbandjes kunnen in de voorverkoop vanaf dinsdag in de week voorafgaand aan VSD in de hockeykantine worden gekocht. Op vertoon van je polsbandje kun je direct doorlopen naar het VSD-veld, zonder weer in de rij bij de kassa te staan. Uiteraard is het ook mogelijk een polsbandje te kopen op maandagochtend (kans op wachtrij!) en kan je ook elke dag een dagkaart te kopen.

Verschillende velden

Niet elk kind kan en wil hetzelfde doen, daarom hebben we een veldindeling gemaakt op basis van de basisschoolgroepen waarin de kinderen zitten.

Kleine veld (groep 1 t/m 2)

Het kleine veld is voor de jongste deelnemers. In groepjes van tien zullen zij samen en onder begeleiding van minimaal twee vrijwilligers bouwen aan hun hut. Het programma van het kleine veld is dagelijks van 09:00 tot 13:00.

Tussenveld (groep 3 & 4)

Het tussenveld is het veld voor kinderen die al te zelfstandig zijn voor het kleine veld, maar nog niet de overstap willen maken naar het grote veld. Er is begeleiding aanwezig die de kinderen helpt met het bouwen van de hutten. Het programma van het tussenveld is  van 09:00 tot 13:00 en is een mix van de programma’s van het kleine en het grote veld.

Grote veld (groep 4 t/m 8)

Het grote veld is voor de oudste kinderen. De kinderen werken zelfstandig aan hun hut en mochten ze hulp nodig hebben dan zijn er voldoende vrijwilligers aanwezig die een handje kunnen helpen. De vrijwilligers letten daarnaast goed op de veiligheid van de kinderen en de hutten. Het programma van het grote veld is dagelijks van 09:00 tot 15:00.

Algemene informatie

Wat is VSD?

De Vakantiespeeldagen Bedum is een evenement voor alle kinderen van de basisscholen in de gemeente Bedum. Elk jaar in de laatste week van zomervakantie bouwen zo’n 400 kinderen aan het grootste huttendorp van de gemeente Bedum. Naast het bouwen van hutten zijn er ook andere activiteiten zoals apenkooien, knutselen, sportinstuif, oefenen voor de musical en een kijkavond voor het hele dorp.

Om mee te kunnen doen met vsd kunt u een toegangsbewijs kopen op onze locatie in Bedum waarover in de praktische informatie meer staat.

Wie zijn wij, VSD?

In opdracht van wat voorheen Stichting Welzijn Bedum heette organiseert de werkgroep van de Vakantiespeeldagen Bedum sinds 1989 dit evenement. Sinds 2019 zetten wij dit zelfstandig voort als Stichting Vakantiespeeldagen Bedum. De werkgroep bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers, die in wisselende samenstelling en aantallen elk jaar er een grandioze week van maakt. De werkgroep zorgt ervoor dat de nodige voorbereidingen getroffen worden, maar wordt tijdens dé speelweek bijgestaan door ruim 70 vrijwilligers.

De werkgroep van 2020 bestaat uit:

Dianne Kremer – Dirk-Jan Raven – Floor Mourits  – Joke Sanders – Karin Wolfis – Kaj Raatjes – Lisa Berghuis – Maria Homan – Tara Oosterhuis – Tom Bosma.