Contact Vakantiespeeldagen Bedum menu sluiten

Vrijwilligers

Wat doen vrijwilligers

We hebben elk jaar zo’n 350 kinderen, en niet elk kind kan en wil hetzelfde doen. Daarom hebben we drie velden, met een eigen programma en eigen begeleiding:

  • Het kleine veld heeft groepen van ongeveer 10 kinderen, met per groep ongeveer 3 begeleiders. Het programma van het kleine veld duurt over het algemeen van 9.00 tot 13.00 uur.
  • Het tussenveld is bedoeld om de overstap te maken naar het grote veld. Kinderen kunnen zelfstandiger werken, het programma is dit jaar van 9.00 – 14.00 uur. maar houden wel de tijden van het kleine veld aan. Hier is net zoveel begeleiding als op het grote veld, alleen begeleiden we de kinderen nog iets meer.
  • Het grote veld is bedoeld voor kinderen die zelfstandig kunnen werken aan hun hutten, en hulp kunnen krijgen van onze ´blokhoofden´, die ook zorgen voor de veiligheid. Het programma hier duurt van 9.00 tot 14.00 uur.

Het is handig om vooraf te bedenken op welk veld je het liefste wilt helpen. Voor vrijwilligers tot en met 14 jaar is het eigenlijk het beste om eerst mee te draaien op het kleine veld, bij de jongste kinderen. Op deze manier kun je van alles leren van de oudere vrijwilligers en na een jaar ben je in staat zelf één of meerdere groepen te leiden. Misschien denk je nu, maar ik wil eigenlijk helemaal geen groepje leiden. We zijn altijd opzoek naar EHBO’ers! Dus mocht je hier enige kaas van hebben gegeten, laat het ons weten! De week voor de Vakantiespeeldagen aan, is er een voorbereidingsweek. Hierbij is van alles te doen en het is erg gezellig. Als je voor het eerst komt helpen is het een aanrader om hier (gedeeltelijk) bij aanwezig te zijn, zo leer je snel alle gezichten kennen. Dit komt goed van pas tijdens de week zelf!

Wat verwachten wij van je?

Allereerst vinden we het fantastisch dat je ons wilt komen helpen. Maar we werken natuurlijk wel met heel veel jonge kinderen. Het is dus van belang om je verantwoordelijk op te stellen. Op het veld wordt er dus niet gerookt, alcohol gedronken en ook grof taalgebruik moet worden vermeden.

Kun je niet alle dagen meehelpen met de Vakantiespeeldagen? Geen probleem ook als je maar een aantal dagen meehelpen is mogelijk! Geef aan wanneer je er wel kan zijn, we zijn blij met alle extra paar handen die komen helpen.

Natuurlijk kan het voorkomen dat je niet weet wat je met een bepaald kind aan moet. Vraag dan om hulp bij een van de vrijwilligers die al wat langer mee lopen of een werkgroepslid. Zij willen je met alle plezier helpen. We willen tenslotte met z’n allen een geweldige week neerzetten voor de kinderen!

Wat kun je van ons verwachten?

Misschien is het eerst goed om te weten wie wij zijn, daarvoor verwijzen we je graag naar het kopje: ‘Informatie’. ‘Wij’ zijn dus de werkgroep of ook wel het ‘bestuur’ van de Vakantiespeeldagen. Het hele jaar door vergaderen we over de komende editie en regelen we (soms in samenwerking met vrijwilligers) dingen als: sponsoren, materialen, vergunningen etc. Omdat we alles zelf regelen, kun je ons altijd alle vragen stellen.

Tijdens de Vakantiespeeldagen werken we samen aan een te gekke week voor de kinderen. Uiteraard is het ook van belang dat de vrijwilligers het naar hun zin hebben. Op het moment dat de kinderen weer naar huis zijn, is het tijd voor ons. Gezelligheid is dan het kern begrip en er is voor iedereen de ruimte om zichzelf te zijn.

Aanmelden als vrijwilliger?

Meld je nu aan voor VSD 2024 door hier te klikken!

In de zomervakantie sturen we je een bericht met het verzoek je beschikbaarheid door te geven, voor nu is ons melden dat je erbij bent via de link genoeg.